De Raatskelder
Markt 20, 4701 PG
Roosendaal
Email: info@raatskelder.nl
Tel.: 0165-534566
Fax: 0165-558411
Historie

Ons café bestaat sinds 18 januari 1964. Daarvoor bestond het pand natuurlijk ook al. De vroegste datum die wij hebben kunnen vinden is 1823 toen het pand gebruikt werd als woonhuis.   

De uit 1888 daterende halsgevel, waarvan het zadeldak loodrecht op de gevel ligt, bleef wat de bovenbouw betreft ongewijzigd gehandhaafd. De gevel is gepleisterd en in een lichte tint gesausd. Oorspronkelijk (tot plm.1910) was in de onderbouw de ingang op dezelfde plaats, doch links daarvan waren twee raamkozijnen, zogenaamde T-vensters. Het pand was voor 1888 voorzien van een trapgevel en had een andere vormgeving.

In 1838 werd er een koffiehuis gevestigd genaamd ”koffyhuis Belle Vue”. Jaren later werd dit omgedoopt in café Bellevue, totdat Harry en Stientje Raats in 1964 café-restaurant De Raatskelder begonnen.   

In 1981 was het de beurt aan ons, Frans en Leny, om de zaak en de verbouwingen voort te zetten en eetcafé de Raatskelder te maken tot wat het nu is, een gezellig café met de mogelijkheid tot een lekker hapje eten en een feestje in onze totaal vernieuwde bovenzaal, nu ook voorzien van een personenlift. Over een paar jaartjes hopen wij onze taak weer over te dragen aan onze kinderen. Ook zijn er verschillende verenigingen bij ons gevestigd, dit maakt de sfeer in ons café alleen maar gezelliger.

Onze feestzaal is nostalgisch van inrichting en heeft daardoor een gezellige en warme sfeer. Wij hebben in onze zaal plaats voor plm. 150 personen en sinds januari 2003 hebben we dus ook een personenlift laten plaatsen, want niets is ons te veel voor onze klanten en muzikanten die in de bovenzaal moeten zijn. Heeft u binnenkort iets te vieren of wilt u gewoon een avondje gezellig stappen, kom dan gerust bij ons binnen. Wij laten u dan vrijblijvend onze gezellige zaal zien.